Hulp Bij

OBSTIPATIE

Obstipatie ontstaat onder andere door een voedselinname met te weinig vezels. Hierdoor neemt de beweeglijkheid in de darm af en ontstaat obstipatie. Ook het niet voldoende innemen van vocht en weinig lichaamsbeweging dragen bij aan obstipatie. Dit in combinatie met een zittende houding op het toilet waardoor de anorectale hoek volledige ontlasting in de weg staat en de ontlasting erg hard kan worden. Behandeling van obstipatie is vaak moeilijk en de Squatty Potty kan daarbij niet ontbreken net zoals bij het voorkomen ervan.

AAMBEIEN

Aambei(en) ook wel hemorroïden is een vervelende kwaal op een vervelende plek. Zou het daarom zijn dat maar weinig mensen openhartig over aambeien durven te praten? Maar liefst één op de twee mensen heeft wel eens in zijn leven last van aambeien, toch durven maar weinigen hier openhartig over te praten. Niemand hoeft zich hiervoor te schamen, toch doen we dat stiekem wel. Aambeien kunnen het dagelijks leven flink in de weg zitten. Daarom geven we u hier in alle openheid informatie over deze veelvoorkomende kwaal en geven we u een 100% natuurlijke oplossing om aambeien te voorkomen en te genezen!

obstipatie.png

 

MAAGKLACHTEN

Door volledig en regelmatig te ontlasten blijven de darmen gezond. Veel wetenschappelijke studies wijzen erop dat het overmatig opbouwen van ontlasting in de darm een oorzaak van darmziekten kan zijn, inclusief darmkanker. Een ander gevolg van opbouw van ontlasting is dat de darmen minder in staat zijn belangrijke voedingsstoffen op te nemen wat zich onder andere vertaalt in minder dagelijkse energie. Door het sneller en vollediger ontlasten vermindert de Squatty Potty het risico van een toxische ophoping in de darmen.

 

BLAASONTSTEKING

Stroming van urine is meestal makkelijker wanneer we hurken. De blaas wordt vollediger geledigd, in plaats van een onvolledige lediging bij zitten (staan voor mannen). Squatten helpt vrouwen ook om de intensiteit en frequentie van blaasontsteking te voorkomen.
Goed nieuws dus!

 

BEKKENBODEM

Een belangrijke oorzaak van problemen met de bekkenbodem is de hoge inspanning/persen bij het (moeizaam) ontlasten of urineren. Hierdoor ontstaat overmatige druk op de bekkenbodemspieren, waardoor deze uitrekken, verslappen en/of beschadigd raken. De zenuwen van de bekkenbodem kunnen worden beschermd door een hurkende positie in te nemen bij het toiletbezoek. De Squatty Potty zorgt voor een goede toilethouding waardoor je de druk vermindert op de bekkenbodem en is bij deze problematiek onmisbaar bij behandeling en preventie.